Lifestyleshoot Alexander

Anneke boekte een shoot bij mij tijdens haar zwangerschap en de uitgerekende datum was 1 januari. Maar de weken gingen voorbij en ik hoorde niks. Op 15 januari even een berichtje gestuurd en toen werd de bevalling ingeleid. Spannend! Op 16 januari krijg ik een berichtje dat Alexander geboren is, mét 2 foto’s – wat een knapperd! Ze hebben de keuze tussen een newbornshoot in de studio of een lifestyleshoot bij hen thuis. Na even nadenken besluit Anneke voor het laatste te gaan zodat ze met de kleine man lekker thuis kunnen blijven.

Vanmorgen, zondag 21 januari, was dé dag van de shoot. De kraamhulp doet open en ik word binnen gelaten. Wat een mooi huis! Ik zie Anneke en het valt me meteen op dat ze er super uitziet. Zeven dagen geleden pas bevallen, ppfff knap! Kleine Alexander ligt in de box, wat een mooi ventje.

We spreken de shoot door en de planning is om 11.30u in het badje en 12.00u voeden. Maar Alexander besluit anders: hij wordt om 11.00u al wakker en geeft duidelijk aan dat hij honger heeft. We gooien de plannen om! Een shoot met een baby kun je simpelweg nooit plannen en flexibiliteit is dan wat nodig is. Ik loop mee naar boven en mijn hart maakt een sprongetje: wat een lichte kamers! Dit is echt een cadeau en ik weet meteen: die foto’s worden zoiezo prachtig.

Op het aankleedkussen huilt Alexander hard. Logisch ook: hij ligt daar in zijn blootje en heeft honger, maar hij moet eerst in bad. Stap voor stap wordt hij getemperatuurd, gewogen, ingezeept en uiteindelijk in het badje gelegd. Ik vind dat zo’n mooi gezicht. Alexander is wat onrustig in het begin maar wanneer hij een hand op zijn borst gelegd krijgt, kijkt hij omhoog naar zijn mama – een waardevol moment waar uiteraard een foto van gemaakt wordt. Na het badje moet Alexander uiteraard weer een beetje huilen. Anneke en Dave kleden hem, met hulp van de kraamhulp, aan en ik schiet foto’s van details uit de babykamer.

Een voedingmoment volgt: Anneke gaat op het ‘grote bed’ zitten met Alexander en ook Dave zit er gezellig bij. Anneke vond het goed als er foto’s gemaakt werden van de borstvoeding, maar het is ook wel een beetje gek. Die onzekerheid heb ik weggenomen door te laten zien wat ik doe. De nadruk ligt niet op de borst, maar veel meer op het puurheid, liefde en het samen zijn. Mooie foto’s worden gemaakt. Ondertussen maakt de kraamhulp het wiegje mooi op en schieten we ook foto’s als Alexander hier in ligt.

Na het badje, voeden en het wiegje gaan we naar beneden waar we nog foto’s maken in de box. Heel alert kijkt Alexander omhoog naar de mobiel boven zijn hoofd. Ik vind dat zo aandoenlijk want hij kan de knuffeltjes niet bijhouden en soms draaien zijn ogen ieder een andere kant op. Slapen ging Alexander echt nog even niet doen had hij besloten! Maar dat geeft niet. Een lifestyleshoot is een shoot zoals ‘het op dat moment is’.

Voor deze lifestyleshoot had ik een extra mand meegenomen waar we nog wat foto’s in konden maken omdat ik wist dat Anneke ook graag wat echte newbornfoto’s wilde. Alexander hebben we er heel rustig ingelegd en langzaam heeft de kraamhulp geholpen met de speen eruit te halen. Wat een klein lief ventje – in een grote mand met zijn grote ogen rondkijkend naar alles dat voorbij komt. Ik schiet foto’s van bovenaf, maar pak ook detailfoto’s mee zoals zijn oortje, lippen, handjes en voetjes.

Dan is de shoot klaar, net voor de kraamhulp haar dag er ook op zit. Perfecte timing! We praten nog even na en wanneer de kraamhulp tegen me zegt dat ze erg tevreden is over hoe het is gegaan, word ik een beetje stil. Ik hecht veel waarde aan wat een professional zegt en dat raakt me dan ook. En ook Anneke en Dave zijn tevreden. Met een voldaan, tevreden en gelukkig gevoel rijd ik weg. Een geheugenkaartje vol mooie foto’s waarmee ik niet kan wachten ermee aan de slag te gaan. ’s Avonds stuur ik al een uitgebreide preview en ik mag ze ook delen!

Anneke en Dave, veel geluk met jullie mooie mannetje Alexander. Het is een prachtig ventje en jullie zijn een liefdevol gezin!

Liefs, Patricia

 

Kleine impressie van de shoot:

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.