Fotograferen is super leuk! Het leert je anders kijken naar de wereld, meer oog te hebben voor details. Het prikkelt je creatieve brein om iets moois te maken en zeker niet onbelangrijk: het zorgt voor een mooie herinnering die jij voor altijd vastlegt in een foto.

Misschien ben je net papa of mama geworden en heb je een nieuwe camera gekocht om je kleine meid of vent vast te leggen? Of misschien heb je je camera al jaren, maar fotografeer je altijd in de automatische stand? Misschien heb je al een goede basiskennis maar lukt het je niet dit in de praktijk op een goede manier toe te passen? Of misschien ben je al jaren hobbyfotograaf en wil je nu de stap zetten naar professioneel fotograaf?

Wat je achtergrond / wat je reden / wat je ervaring ook is: het maakt niet uit! Een workshop bij mij is altijd één op één en sluit volledig aan bij jou! Als juf van oorsprong heb ik ruime ervaring in het maken van lesstof op niveau, het uitleggen van zaken op wel honderd manieren als dit nodig is en bezit ik over een dosis geduld. Stap voor stap help ik je bij je ‘vraag’ en stap voor stap zul je merken dat je steeds meer vertrouwen krijgt en steeds meer plezier in het fotograferen. Want nogmaals: fotograferen is super leuk!

Individuele workshop op maat

Een dagdeelworkshop van 9.00u tot 11.45u of 12.00u tot 14.45u waarbij we individueel aan de slag gaan! De inhoud van deze workshop is naar eigen wens.

 • Ben je een mama of papa met een spiegelreflex maar wil je nu weleens weten hoe je foto’s kan maken met zo’n mooie onscherpe achtergrond? Of hoe je je rennende kinderen scherp op de foto kan krijgen?
 • Of misschien ben je beginnend fotograaf en wil je leren hoe je op de M-stand fotografeert? Hoe je je modellen kunt aansturen? Hoe je van jouw foto’s van een zesje naar een dikke acht kan gaan, of misschien wel hoger?
 • Misschien fotografeer je al heel lang, maar heb je nog nooit gebruik gemaakt van photoshop en wil je nu weleens leren hoe je jouw gemaakte foto’s kunt bewerken? Dit kan met een hele gerichte vraag: bijvoorbeeld hoe je newbornfoto’s kunt bewerken. Maar dit kan ook met een meer algemene vraag: bijvoorbeeld wat de basis is van photoshop. Denk aan het werken in lagen, het uitlichten van het onderwerp, het verhogen van contrast, het veranderen van kleur etc.
 • Of misschien ben je een fotograaf en doe je fotoshoots voor anderen, maar wil je op 1 gebied wat meer diepgang. Bijvoorbeeld zwangerschapsshoots of portretten.

Met een individuele basisworkshop kunnen we de doelen toespitsen op je eigen wensen. Laat het me weten en ik maak een plan!

Bij alle workshops geldt: je mag na onze afspraak nog 2 maanden foto’s sturen waarover je graag feedback wilt. Ook mag je gedurende die 2 maanden appen, mailen of pb-en met eventuele vragen.

De prijs van de individuele basisworkshop is € 275 inclusief b.t.w.

Bij 2 deelnemers € 250 p.p. en bij 3 deelnemers € 225 p.p.

Workshop newbornshoot

Een workshop speciaal voor (beginnende) fotografen die net begonnen zijn met het fotograferen van newborns of nog willen beginnen.

In deze workshop neem ik je stap voor stap mee in mijn workflow waarin we werken met een speciaal ontwikkelde ‘stand-in-babypop’. Gedurende de workshop komen alle aspecten van een newbornshoot voorbij en is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Gesprekspunten:

 • Basisuitrusting newbornfotograaf
 • Materiaalkeuze: doeken / props / accessoires
 • Veiligheid
 • Verschillende poses
 • Workflow
 • Natuurlijk licht en het gebruik hiervan
 • Instellingen van je camera
 • Omgang met ouders

Workshop beslaat een dagdeel van 3 uur

Deze workshop is uit te breiden met de miniworkshops hieronder. Deze onderwerpen van de miniworkshops worden niet besproken in de basisworkshop aangezien daar geen tijd voor is. De miniworkshops zijn aansluitend aan de basisworkshop en duren circa 45 minuten.

Bij alle workshops geldt: je mag na onze afspraak nog 2 maanden foto’s sturen waarover je graag feedback wilt. Ook mag je gedurende die 2 maanden appen, mailen of pb-en met eventuele vragen.

De prijs van de newborn basisworkshop is € 275 excl b.t.w.

Bij 2 deelnemers € 250 p.p. en bij 3 deelnemers € 225 p.p.

Optionele mini workshops

MINI WORKSHOP WRAPPEN  – € 50 excl btw

(alleen te boeken icm de newborn basis)

Wat is wrappen? Het op een mooie manier inpakken van een newborn in een wrap om de baby veiligheid en geborgenheid te bieden. Enerzijds omdat je er mooie foto’s van kan maken en anderzijds om de newborn rustig te laten wennen aan de situatie en met regelmaat om lekker in slaap te vallen. Maar naast dat het mooi is, moet het ook op een veilige verantwoorde manier gebeuren rekening houdend met de flexibiliteit van de newborn, bloedsomloop en temperatuur. Dit ga je in deze miniworkshop leren. We gaan aan de slag met een ‘standinbaby’ welke hetzelfde gewicht en ‘gewrichten’ heeft als een echte newborn. Ik laat je diverse wraptechnieken zien en hoe je hier de mooiste foto’s van kan maken. En uiteraard mag je het zelf ook doen!

MINI WORKSHOP NEWBORN ICM BROER/ZUS/OUDERS  – € 50 excl btw

(alleen te boeken icm de newborn basis)

Met regelmaat heeft de newborn ook een grote broer of zus. Een mooie foto van alle kids samen staat bij de ouders vaak bovenaan het wensenlijstje. Maar welke (veilige) opties heb je voor de perfecte foto? Dat ga ik je leren!

Daarnaast is het maken van foto’s met de papa en mama ook enorm waardevol. En ook hiermee gaan we 

Dit alles doen we met een ‘standinbaby’ en eventueel een peuter/kleuter.

MINI WORKSHOP VERSCHILLENDE FOTO’S LEREN MAKEN VAN 1 POSE  – € 50 excl btw

(alleen te boeken icm de newborn basis)

Kun je alleen een gevarieerde galerij vullen door veel poses te doen met de newborn? Nee hoor, je kunt heel veel variatie maken met 1 pose. Hoe? Dat ga ik je leren in deze miniworkshop!

MINI WORKSHOP PHOTOSHOP, BEWERKEN NEWBORNFOTO’S  – € 50 excl btw

(alleen te boeken icm de newborn basis)

Mooie foto’s gemaakt tijdens je newbornshoot, maar hoe gaat het nu verder? Hoe bewerk je deze? Hoe kan ik er met photoshop voor zorgen dat het huidje minder geel is, dat de achtergrond mooi egaal gevuld is, dat er minder pukkeltjes en velletjes zichtbaar zijn? Hier gaan we mee aan de slag!

Wil je je newbornworkshop afsluiten met het meekijken bij een echte newborn? Dan is die optie er! We nodigen dan in de middag een echte newborn uit en je mag meekijken hoe dat in zijn werking gaat. Ook mag je zelf een paar foto’s maken. De extra kosten hiervoor zijn € 125 excl btw.

.

Staat je wens er niet bij voor een workshop? Heb je vragen over een workshop? Stuur me een berichtje per Facebook / mail / app !