Ieder jaar boeken we weer een té leuke shoot bij Bee Beautiful fotografie omdat Patricia de meest lieve en spontane fotografe is die we kennen. Ze geeft ons én de kinderen een heel fijn gevoel waardoor wij echt onszelf kunnen zijn. Ze verzint spelletjes tijdens de shoot voor de kindjes waardoor ze los komen en plezier hebben. Dit uit zich in een hele ontspannen, spontane en gezellige sfeer waarbij Patricia dit allemaal prachtig weet vast te leggen, elke keer weer opnieuw.

Review door Sarah Spanings – Trommelen

Een kijkje in de keuken, hoe verloopt een fotoshoot?

We spreken af op de locatie, waar ik altijd hoop dat ik als eerste ben zodat je niet hoeft te wachten ;-). Na voorstellen is vrijwel mijn eerste focus richting de kids. In een minuut weet ik al of de start het kat-uit-de-boom-kijken is en of dat ik met de juiste opmerking/vraag al meteen een ingang gevonden heb. Dit is mijn tweede natuur dus je merkt het zelf nauwelijks! Maar de ontspannenheid van de kids, de eerste connectie is het hart van de fotoshoot. Jullie als ouder ontspannen namelijk ook pas volledig als de kids dat ook doen. En laten die ontspannen foto’s nou net datgene zijn wat ik het liefste doe!

We beginnen met lopen naar het eerste ‘fotoplekje’. We kletsen gezellig en leer jullie iets beter kennen. Omdat er nog geen foto’s gemaakt worden, is er nog geen ‘moetje / stress’. Ik zie dus hoe jullie lachen en kijken als je ontspannen bent. Met name bij de kids let ik hierop. Dat zijn de snoetjes die ik ook wil vangen op de foto! En niet de gemaakte lachjes.

Bij het eerste plekje aangekomen gaan we starten. Allemaal klaarstaan, naar mij kijken en lachen?? Heel soms wel, maar heel vaak niet! Er zijn super veel manieren om te starten, maar de keuze hoe ik begin bij jullie shoot heb ik halverwege het wandelen al gemaakt. Soms begin ik met de kids, soms individueel of juist soms veilig met papa en mama erbij op de foto.

Door middel van interactie tussen mij en jullie, maar belangrijker nog: tussen jullie onderling pak ik alle mooie momentjes. Ik kan je verklappen: we lachen heel veel tijdens de shoot! We spelen spelletjes, we laten elkaar schrikken, klimmen in de boom, rollen in het zand.. maar het is ook geweldig om foto’s te maken als de kids aan me vertellen hoe trots ze zijn omdat ze er een tand uit hebben, of al in de achtbaan zijn geweest! Je kunt je dat super blije bekkie wel voorstellen toch? Die leg ik graag vast!

Vanuit het eerste plekje gaan we door naar de volgende en misschien wel nog naar nummer 3. Dat hangt van de fotoshoot af. Niet van de tijd of het aantal foto’s maar van hoe het gaat. Er zijn shoots waarbij het beter is rondom 1 plek te blijven omdat de fotoshoot overweldigend is voor de kids. Maar er zijn ook gezinnen waar ik blijf wandelen en de mooiste foto’s steeds tussendoor schiet.

Iedere shoot is op een natuurlijke wijze op jullie lijf geschreven. Ik pas me volledig aan jullie aan.

Het overkomt me ook dat gezinnen me na een uurtje zeggen; zijn we nu al klaar? We hebben toch nog niet zoveel foto’s gemaakt? Dat is zo’n mooie opmerking. Want dat betekent dat je het niet eens echt gemerkt hebt en ik onwijs veel pure, ontspannen, natuurlijke momentjes tussendoor gepakt heb. De meest waardevolle momenten!

Sowieso ga je met een vrolijk gevoel naar huis en ik weet zeker dat je vol positieve spanning uitkijkt naar de galerij met jullie bewerkte foto’s!

Hoop jullie binnenkort op de foto te zetten!

Als je iets wilt vragen of informatie zou willen, laat het me gerust weten.

Belangrijke tip: boek tijdig, want de weekendplekken zitten vaak zeker 3 maanden vooraf vol. En regent het op de shootdag? Dan prikken we een nieuwe datum.

Echte aanraders voor buitenlocaties zijn:

  • De Loonse en Drunense duinen bij restaurant ‘de Roestelberg’ in Kaatsheuvel
  • Bosch en Duin, tevens Loonse Drunense duinen maar dan bij Udenhout
  • Het gebied van Surae
  • Het bos tegenover de oude Hespel te Dongen
  • ’t Quirijnstokpark in Tilburg Noord
  • Binnenlocatie: fabriek Dongen (extra kosten)
  • Binnenlocatie: mooie kas in Breda (extra kosten)

Mag een buitenshoot ook op een andere locatie? JA TUURLIJK! Maak je wensen kenbaar.

Kijk voor meer informatie over bovenstaande locaties op: Opties locaties (klik hier)


Héle kleine selectie van alle shoots in de afgelopen jaren: