Algemene voorwaarden 2022

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: Bee beautiful fotografie

Website: www.beebeautifulfotografie.nl en www.facebook.nl/beebeautifulfotografie

De shoot: reservering en betaling

 • De klant neemt contact op met Bee Beautiful fotografie om een fotoshoot in te plannen. Er wordt een datum geprikt welke ‘onder optie’ is. De klant krijgt binnen 24 u de factuur van de aanbetaling, ter hoogte van de helft van de shootprijs. Deze dient binnen het betalingstermijn voldaan te worden. Pas na betaling, en bevestiging van Bee beautiful fotografie, is de fotoshoot definitief geboekt. Als de factuur niet binnen het betalingstermijn wordt voldaan dan vervalt de datum van de optie.
 • Twee weken voor de shootdag ontvangt de klant van Bee Beautiful fotografie een factuur met het resterende bedrag welke binnen een week voldaan moet worden. Als het betalingstermijn wordt overschreden dan gaat de fotoshoot niet door op de afgesproken datum. De aanbetaling vervalt en wordt niet teruggestort. Bij het opnieuw willen reserveren van een datum wordt er wederom een factuur voor een aanbetaling gestuurd. 
 • Op de dag van de fotoshoot ontvangt de klant een preview van de shoot. En binnen 14 dagen de link naar de galerij met de bewerkte foto’s. Je gaat ermee akkoord dat 1 van de foto’s gebruikt wordt als ‘knop’ om jullie galerij te openen via mijn website.
 • Als er extra foto’s worden afgenomen dan is dit prijs hiervan €12,50 per foto. De foto’s worden pas verzonden als de factuur van deze extra foto’s is voldaan. 

Annuleringsvoorwaarden

 • Annuleren kan alleen schriftelijk via whats app, Facebook of mail.
 • Annuleren is alleen mogelijk met een geldige reden, welke beoordeeld wordt door Bee beautiful fotografie.
 • Bij een geldige reden kan de fotoshoot geannuleerd worden tot 48u voor de afspraak. Indien later geannuleerd wordt, wordt er 50% van de shootprijs in rekening gebracht.
 • Bij een geboekte cakesmash moet er 48u voor de datum geannuleerd worden. Indien later wordt geannuleerd – ook met een geldige reden – worden de kosten voor de taart doorberekend naar de klant. Er moet immers een nieuwe taart gekocht worden.
 • Bij annuleren wordt het betaalde bedrag niet teruggestort maar omgezet in een cadeaubon welke een geldigheidsduur heeft van 8 maanden. Deze nieuwe afspraak wordt op initiatief van de klant gemaakt. Verstrijkt de geldigheidsduur en is er geen afspraak gemaakt? Dan vervalt de waarde van de cadeaubon.
 • Verzetten is maar eenmaal mogelijk, daarna vervalt het recht op teruggaaf of cadeaubon.
 • Indien Bee beautiful fotografie de fotoshoot annuleert dan worden hier geen kosten voor in rekening gebracht.
 • Wanneer door overmacht de fotoshoot wordt geannuleerd is Bee beautiful fotografie niet verplicht betaalde kosten te retourneren. Deze fotoshoot wordt dan verzet naar een latere datum. Overmacht zijn zaken waar Bee beautiful fotografie geen invloed heeft en waardoor de fotoshoot niet kan doorgaan.
 • In geval van slecht weer (regen, zeer donkere lucht) mag de fotoshoot worden afgezegd door fotograaf. Dit wordt uiterlijk op de ochtend van de shoot besloten. Het initiatief voor het maken van een nieuwe afspraak ligt dan bij de fotograaf.
 • Bij het niet komen opdagen op de afgesproken tijd/datum, zonder schriftelijke afmelding, is er geen restitutie mogelijk en wordt er ook geen cadeaubon verleent voor dit bedrag.
 • Bij te laat komen wordt de shoot gestart op het moment van aankomst, maar wordt de shoot niet verlengd. Eventuele minder variatie en foto’s is voor rekening van de klant. Er wordt geen korting gegeven hiervoor. 

Algemeen

 • Alle foto’s zijn beschermd met copyright. Zonder toestemming van Bee Beautiful fotografie mogen de foto’s niet gebruikt worden voor doeleinden anders dan privedoeleinden. Ook mogen de foto’s gemaakt door Bee Beautiful fotografie niet gekopieerd worden of gebruikt worden door anderen dan de betalende klant. Ook mogen de foto’s niet zelf extra bewerkt worden door middel van filters.
 • Op iedere foto rust ook auteursrecht en portretrecht. Portretrecht betekent dat ik de foto’s als bedrijf niet zomaar mag gebruiken zonder toestemming van degene die geportretteerd is. Auteursrecht betekent dat de klant de foto’s niet zomaar mag gebruiken of aanpassen omdat het auteursrecht bij mij ligt. De klant mag de foto’s uiteraard gebruiken voor privé doeleinden, maar zodra het commerciële, marketing doeleinden zijn dan dient daar van te voren toestemming voor gevraagd te worden. Als Bee Beautiful fotografie akkoord ga met het gebruik van de foto’s dan is dit altijd met naamsvermelding en bijkomende kosten.
 • Bee beautiful fotografie kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld bij lichamelijke dan wel materiële schade veroorzaakt tijdens de fotoshoot. De verantwoording van de kinderen blijft altijd bij de ouders liggen.
 • Bee beautiful fotografie behoudt het recht informatie op de site wat betreft tarieven en afspraken ten alle tijden te wijzigen. Indien de fotoshoot reeds geboekt is, gelden de eerdere tarieven.
 • Bij het boeken van de shoot gaat de klant akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring. Deze worden bij de factuur van de aanbetaling meegestuurd. Na betaling is hiermee meteen akkoord gegeven hiervoor. De shoot is geboekt zodra Bee Beautiful fotografie bevestigd dat het is voldaan en er akkoord is gegeven dat het in de agenda staat.
 • Bee beautiful fotografie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade ten gevolge van het gebruik van de website (of facebook/instagram) of het gebruik van (beeld)informatie die op de website of social media worden verstrekt.
 • Bee beautiful fotografie is niet aansprakelijk voor afdrukken die elders zijn gedaan bij andere bedrijven dan die van de fotografe. Klachten over kleur / compositie ten gevolge van deze afdrukken bij derden worden niet in behandeling genomen.
 • Bee beautiful fotografie bewaart de bewerkte foto’s van de shoot voor 3 maanden. De originele bestanden gaan na oplevering meteen weg. Bee beautiful fotografie is niet aansprakelijk wanneer door overmacht deze foto’s al eerder verloren gaan. Denk aan brand, diefstal, computercrash.

Cadeaubonnen

 • Cadeaubonnen die gekocht zijn of verkregen door annulering van een fotoshoot hebben een beperkte geldigheidsduur. Deze staat vermeldt op de cadeaubon. Bij het verstrijken van deze geldigheidsduur vervalt de waarde van de cadeaubon.
 • Cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar in contanten.
 • cadeaubonnen kunnen niet geretourneerd worden.
 • Het reserveren van een fotoshoot is op initiatief van de klant, deze is zelf verantwoordelijk dat hij of zij tijdig een datum vastlegt die binnen de geldigheidsduur valt. Reserveer op tijd, lees: maanden van te voren. Als de klant te laat reserveert en Bee beautiful fotografie niet voldoende keuzemogelijkheden heeft qua data, wordt de cadeaubon niet verlengd.

Privacy

Zie hiervoor de pagina ‘ privacyverklaring’