Geboorte

j

Het onderdeel ‘geboortefotografie’ is per 1 januari verplaatst naar een nieuwe naam met een nieuwe site onder de naam ‘Pic-a-Boo geboortefotografen’. Een samenwerking met Pauline van Berkel. 

Deze site is nog in aanmaak!

De prijs van een geboortereportage is

800 euro voor de basis en deze bestaat uit:

– Persoonlijk kennismakingsgesprek waarbij we allebei langskomen
– 24/7u bereikbaar vanaf 37 weken
– Een fotoreportage vanaf de weeën tot circa 2 uur na de geboorte met alle bewerkte foto’s in hoge kwaliteit (minimaal 100 stuks)
– Eenvoudig album
– Parkeerkosten en reiskosten tot 50 km vanaf 5103

Deze is uit te breiden met:

200 euro voor een familie ontmoeting

175 euro voor een luxe album

125 euro voor een uitgebreid geboorteverhaal

Meer info over bovenstaande is binnenkort te vinden op de nieuwe site.

————–

Maanden geleden hadden jullie de zwangerschapstest in handen, een plusje of twee streepjes, het moment was daar: jullie zijn zwanger van jullie kleine meid of ventje. Nu is de zwangerschap verder gevorderd, heb je controles gehad, begint de buik flink te groeien en is misschien het kamertje al klaar. Jullie hebben al echo’s gehad en de baby al mogen bewonderen. En nu zijn jullie je aan het oriënteren om de bevalling te laten fotograferen. Om één van de mooiste dagen van je leven voor altijd vast te laten leggen. Bijzonder dat je dit eventueel door mij zou willen laten doen!

Vaak wordt erover gesproken dat de aanstaande papa of de verpleging foto’s maakt, maar naast dat dit vaak ‘even snel foto’s tussendoor zijn’ (als er al tijd is voor het maken van foto’s) is het ook een moeilijke taak voor papa. Hij is namelijk ook je steun tijdens de bevalling, is ook overweldigd door de geboorte en wil hier uiteraard ook van genieten en op zich af laten komen. Als je een geboorte professioneel laat vastleggen en een geboortefotograaf inhuurt dan hoef je je geen zorgen te maken over het vastleggen van de geboorte en controles van jullie kleintje. Ik leg de geboorte op een mooie, rustige en discrete manier voor jullie vast en zorg dat ik zo onzichtbaar mogelijk ben. Ik maak geen geposeerde foto’s dus je hoeft nooit ‘in de camera te lachen’. Maar ik merk wel dat mama’s het fijn vinden om ervoor te zorgen ‘dat ze er een beetje netjes bij liggen’ en willen ook een hemdje aan. Schroom niet om mij de opdracht te geven dat ik hierop let.

Een geboortereportage kan ook mentaal van onschatbare waarde zijn. Naast dat het de mooiste dag zal zijn, is het ook een overweldigende ervaring. Soms kan het lastig zijn later de volledige bevalling terug te halen, je hebt vaak gaten in je geheugen. En ook al weet je nog exact hoe het voelde om je baby voor het eerst vast te houden, hoe fijn is het om het later met de foto’s nogmaals te herbeleven? Om later nogmaals na te praten over de bevalling en te kijken naar de foto’s om eventuele gaten weer gevuld te krijgen? Hoe bijzonder is het om een tastbare herinnering te hebben aan deze mooie dag?

R

Regelmatig hoor ik terug dat papa’s er meer moeite mee hebben dat er een ‘vreemde’ komt en die reactie is ook logisch. Als mama heb je het erg druk op dat moment, je bent met iedere vezel in je lijf bezig om een kind op de wereld te zetten. Jij hebt geen notie van mij. Je hoort de eerste klik van de camera, maar daarna verdwijn je weer in je bubbel van bevallen. Bij papa is dat anders: hij is veel meer bewust van het feit dat ik erbij ben. Maar tegen papa’s zeg ik altijd: “Doe maar gewoon alsof ik er niet ben. Je hoeft je nooit opgelaten te voelen of het gevoel te moeten hebben dat je tegen mij moet praten. Ik ben er niet ‘voor de gezelligheid’, je hoeft niet je verplicht te voelen om met mij te praten over ‘het weer’, je mag mij compleet negeren als je dat wilt – ik ben er om jullie bevalling vast te leggen, ik ben aan het werk. En natuurlijk praat ik wel terug als er tegen mij gesproken wordt, maar ik zal nooit een gesprek aanknopen omdat mijn taak is om ‘onzichtbaar’ te zijn.” En naderhand hoor ik vaak terug: “Ik heb je gezien en vond het in het begin ‘gek’, maar vond het al snel ‘normaal’”.

Een geboorteshoot is een shoot waar je zeker geen spijt van gaat krijgen!

J

Jullie hebben ongetwijfeld veel vragen en dat is meer dan logisch: een geboortereportage is niet iets dat je zomaar even tussendoor doet. Als je overweegt dit door mij te laten doen dan zou ik graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Ik kom dan bij jullie thuis langs en dit heeft het voornaamste doel om te kijken of het klikt – of jullie je veilig genoeg bij mij voelen om mij jullie mooiste moment te laten vastleggen. Maar daarnaast leg ik onderstaande pakketten nog verder uit, neem ik materiaal mee om te bekijken, bespreken we wensen en kan ik antwoord geven op al je vragen! En soms wordt het gesprek gebruikt om de papa in spé nog te overtuigen. En ook voor de papa’s geldt: stel al je vragen, er is geen gekke vraag.

I