Kids en gezin in de studio

Alle clichés zijn waar: kinderen groeien zo hard! Het ene moment zijn ze nog heel klein en met een knip van je vingers zijn ze alweer jarig. Leg dit moment vast, precies zoals ze nu zijn! Dit kan met een mijlpaal, bijvoorbeeld rond de verjaardag, maar ‘gewoon zomaar’ is ook leuk natuurlijk. Even het moment ‘bevriezen’, even de tijd stoppen en voor altijd op een foto te hebben vastgelegd.

Het is in Nederland helaas niet het hele jaar zonnig en daarom is het ook mogelijk om een shoot in de studio te doen. Óf je voorkeur gaat zoiezo uit naar de studio: het is allebei mogelijk.

Ik heb een daglichtstudio in Rijen. Je hebt de ruime keuze uit diverse achtergronden. Als je een shoot in de studio boekt, kun je kiezen uit de achtergronden welke je hier op de site vindt.  Je kiest één achtergrond en op de dag van de shoot zorg ik dat alles netjes klaarstaat.

Een studioshoot met (eventueel meerdere) kleine kinderen in de leeftijd van 0 tot 3 zijn moeilijk te sturen. Het is belangrijk om te weten dat ik ruimschoots de tijd neem. Door middel van allerlei trucjes, spelletjes en spullen stel ik de kinderen op hun gemak en hebben we plezier. We praten, we spelen en tussendoor maak ik foto’s.

Doordat ik al een aantal jaren fotograaf ben, weet ik uit ervaring te zeggen dat het het beste is om tijdens de shoot ‘ mij mijn gang te laten gaan’ met de kleine. Het gebeurt heel vaak dat ouders, met alle goede bedoelingen, roepen / rammelen o.i.d. En ik begrijp waarom het gebeurd: je wilt immers dat je kleine er mooi op staat. Maar het nadeel hiervan is dat jullie modelletje dan vaak lachmomentjes heeft terwijl het omhoog kijkt naar papa of mama. Of, wanneer er bijvoorbeeld met speelgoed net boven de camera gerammeld wordt, het net lijkt alsof de kleine in de camera lacht, maar hij of zij dit eigenlijk nét erboven doet. En dat is zo zonde!

En mocht het uiteindelijk echt niet lukken, door mij / met hulp van speelgoed / hulp van ouders, dan is er geen probleem. Dan mag je kosteloos nog een keer terugkomen, want bij ‘bee beautiful fotografie’ heb je altijd goed-humeur-garantie! Ik vind het belangrijk dat je terugkijkt naar de foto’s en zegt: ja, dat is mijn kind! Zo zien we haar of hem het vaakst! En niet: mmmmmm hij of zij had zijn dag niet / had er niet zo’n zin in.

Als je de voorkeur hebt voor een shoot in het weekend dan is mijn advies tijdig te boeken (zeker een half jaar eerder). Mijn werkdagen zijn: maandagochtend, dinsdag tot 15u, donderdag tot 15u en om het weekend op zaterdag/zondag.  

Na afloop

Binnen 48 uur bekijk ik alle foto’s en wordt de eerste selectie al gemaakt. Jullie krijgen dan de factuur per mail en ook een eerste preview. Graag zou ik deze preview ook delen op mijn Facebookpagina en deze bevatten dan, ter bescherming van onrechtmatig gebruik door derden, een watermerk en/of logo. Je mag de foto zelf ook gebruiken voor je eigen Facebook.

Als je liever geen foto’s op Facebook wilt dan begrijp ik dit uiteraard ook.

Binnen maximaal 3 weken, na betaaldatum, is de shoot klaar.

Héle kleine selectie van alle shoots in de afgelopen jaren