Newborn

0

0
Als er iets is wat bijzonder, mooi en puur is dan is het jullie kleintje dat voor het eerst de wereld ziet. Jullie beleven in de eerste weken keer op keer de meest mooie momenten. En al hoop je dat ze zo klein blijven, ze groeien toch sneller dan je je kunt voorstellen. Je kunt je na een paar maanden niet meer voorstellen hoe klein ze geweest zijn. Laat deze herinnering van die eerste kostbare weken vastleggen op een bijzonder pure wijze om ze vervolgens nooit meer te vergeten.

Reserveren

Als je graag een newbornshoot wilt laten maken wanneer je kindje geboren is dan adviseer ik dit tijdig te reserveren. Ik noteer dan je uitgerekende datum en wanneer de kleine geboren is plannen we een exacte datum / tijdstip. Let op: deze is altijd op een dinsdag of donderdag onder schooltijd! Nog geen plaatsje vastgelegd en net bevallen? Voel je vrij om te informeren of er toch nog een gaatje in de agenda is. Wanneer je baby geboren is, stuur je een berichtje binnen 48 u. We prikken dan samen een datum tussen 8 en 21 dagen na de bevalling. De shoot begint om 9.15 uur en meestal duurt het tot ongeveer 13.15 uur. De shoot vindt plaats in mijn studio in Rijen.

Hoe gaat de shoot?

Jullie komen met je kindje in de maxi cosi binnen en we starten met de kleine uit te kleden. Dit doen we om ervoor te zorgen dat striemen van kleding en de pamper (deze laten we losjes om) wegtrekken voordat we starten. We wikkelen de baby in een warme omslagdoek. Deze mag je zelf meenemen van thuis, maar in de studio heb ik er ook een aantal.

Samen kijken we eerst naar de achtergronddoeken en kiezen er daar 2 uit. 1 waarmee we starten en 1 voor ‘als de baby nog zin heeft’. Bij deze achtergronddoeken kijken we welke mutsjes / pakjes en/of haarbandjes mooi staan en ook kiezen we de kleuren van de wrap als je dit mooi vindt. Dan kijken we even naar de mandjes / schalen en andere props of er daar ook nog iets bij zit dat jullie mooi vinden. Dit alles onder het genot van een kopje thee of koffie uiteraard.

Als alles gekozen is, en klaargelegd dan gaan we starten. Afhankelijk van hoe wakker jullie kleine is starten we met inwrappen of meteen bloot op de beanbag om hem of haar in mooie poses te leggen. Tijdens een newbornshoot ga ik met de ‘flow’ en het ritme van de baby mee. We nemen daarom ruimschoots de tijd. Tussendoor is er tijd voor een voeding of een troostmomentje bij verdriet. Rust is het belangrijkste punt tijdens een newbornshoot. Ik zeg altijd tegen de ouders: “ga lekker zitten en GENIET! De komende uren hoef je even niks, alleen maar kijken en genieten hoe je mooie kindje in mooie (veilige) poses wordt gefotografeerd.”

Na afloop

Binnen 48 uur bekijk ik alle foto’s en wordt de eerste selectie al gemaakt. Jullie krijgen dan de factuur per mail en ook een eerste preview. Graag zou ik deze preview ook delen op mijn Facebookpagina en deze bevatten dan, ter bescherming van onrechtmatig gebruik door derden, een watermerk en/of logo. Je mag de foto zelf ook gebruiken voor je eigen Facebook.

Als je liever geen foto’s op Facebook wilt dan begrijp ik dit uiteraard ook.

Binnen maximaal 3 weken, na betaaldatum, is de shoot klaar.

Foto’s voor het geboortekaartje

Zou je graag een foto voor op het geboortekaartje willen dan kun je een minisessie boeken. Deze dient wel tijdens de zwangerschap gereserveerd worden. Ik kom dan zo snel mogelijk bij je thuis. We kiezen een achtergrond, eventueel een accessoire en één pose. Als de baby lekker ligt te slapen maak ik een paar foto’s. Een minisessie duurt maximaal een uur. Daarna ga ik ze thuis meteen dezelfde dag bewerken en binnen 24 uur ontvang je de link naar de online galerij zodat je kunt kiezen. Bij deze minishoot zijn 3 foto’s inclusief. De prijs hiervan is € 75.

De minishoot voor het geboortekaartje is alleen te boeken in combinatie met een newborn- of lifestyleshoot.

Een kleine selectie uit de vele newbornshoots in de afgelopen jaren: