Zwangerschap in de studio

Wat bijzonder: jullie zijn zwanger. Van harte gefeliciteerd! Over een aantal maanden mogen jullie je kleintje verwelkomen in deze wereld. Maar voordat het zo ver is wil je graag je prachtige dikke buik vastleggen. Je vergeet, na de geboorte, zo snel hoe mooi je zwanger was. Maar niet als je de mooie herinnering laat vastleggen met een fotoshoot! Een zwangerschapsshoot kan alleen óf samen met je partner en grote broer(s) of zus(s).

Een zwangerschapsshoot kan op een mooie buitenlocatie of in de studio. Maar ook een ‘milkbath’ behoort zeker tot de mogelijkheden. En heb je zelf een leuk idee? Ik ben benieuwd!

In de studio

Het is in Nederland helaas niet het hele jaar zonnig en daarom is het ook mogelijk om een shoot in de studio te doen. Óf je voorkeur gaat zoiezo uit naar de studio: het is allebei mogelijk.

Het adres van mijn studio is Dongenseweg 18 in Rijen. Je hebt ruime keuze uit diverse achtergronden en eventueel mooie jurken.

Tips

  • De zwangerschapsshoot vindt doorgaans plaats tussen 34 en 37 weken omdat je buik dan nog mooi rond is. Maar kijk goed naar jezelf: wordt het zwaar, voel je je niet meer zo fit of vind je het gewoon fijn om eerder dan 34 weken te komen? Je bent van harte welkom!
  • Voorkomt knellende kleding ruim een uur voor de shoot. Dit om striemen op je buik te voorkomen (als je een blote buik op de foto wilt). Denk ook aan bh bandjes.
  • Tijdens de fotoshoot komen de handen vaak in beeld. Mijn advies is om aandacht te besteden aan je nagels.
  • Neem gerust accessoires mee zoals echofoto’s, mutsjes, bloemen, knuffels, schoentjes of dingen met bijvoorbeeld een roze of blauw kleuraccent.
  • Zwarte en witte topjes doen het goed bij zwangerschapsfotografie. Zeker wanneer deze topjes de buik niet bedekken.
  • Uiteraard hoeft niet alle kleding rustig, zwart, wit of effen te zijn. Neem ook gerust een extra kledingstuk mee. Mijn tip is wel om drukke prints te vermijden. Dit leidt af op de foto.
  • Je mag zeker ook gebruik maken van mijn speciale zwangerschapsjurken in de studio.
  • Last van striae? Wees niet bang dat je buik niet mooi genoeg (meer) is om te fotograferen!  Striae kan ik altijd, indien gewenst, verminderen of weghalen met behulp van fotobewerking.

Na afloop

Binnen 48 uur bekijk ik alle foto’s en wordt de eerste selectie al gemaakt. Jullie krijgen dan de factuur per mail en ook een eerste preview. Graag zou ik deze preview ook delen op mijn Facebookpagina en deze bevatten dan, ter bescherming van onrechtmatig gebruik door derden, een watermerk en/of logo. Je mag de foto zelf ook gebruiken voor je eigen Facebook.

Als je liever geen foto’s op Facebook wilt dan begrijp ik dit uiteraard ook.

Binnen maximaal 3 weken, na betaaldatum, is de shoot klaar.

Als je de voorkeur hebt voor een shoot in het weekend dan is mijn advies tijdig te boeken (zeker een half jaar eerder). Mijn werkdagen zijn: maandagochtend, dinsdag tot 15u, donderdag tot 15u en om het weekend op zaterdag/zondag.

Héle kleine selectie van alle shoots in de afgelopen jaren: